Blogok

Szent István Egyetem Budai Campus Fiatal Kertész Klub 2017.04.26.

László Anita

Radvány Béla (Syngenta) - Szántóföldi növények gyomirtása
Általánosság:
Milyen tényezők befolyásolják a gyomosodás?
-Talaj: talajfelület, minősége. gyomitószer dozírozás (talajfelület, pl. rögös talajfelületen nagyobb mennyiség szükséges).

Szent István Egyetem Fiatal Gazda Klub 2017.04.25.

László Anita

Az idei félév utolsó klub eseménye április 25-én került megrendezésre. Első előadónk Bucsi Tamás volt aki a precíziós gazdálkodásról tartott előadást nekünk és a TIMAC AGRO-tól érkezett. Az előadása interaktív volt, így a kezdetekben megismerkedhettünk a hallgatóság gazdaságaival. A későbbiekben elmondta, hogy megfelelő gépek nélkül nem tud elindulni az adott gazdaság.

Georgikon Fiatal Gazda Klub 2017.04.11.

László Anita

Az idei félévben utolsó alkalommal került megrendezésre a klub. Első sorban a repcéről, ha igényeit tekintjük, a termesztett növények csecsemőjéről, hallhattunk először. Előadónk a Syngentától érkezett, Szabó Gergely személyében. Gergő a Contivo programban dolgozik, ahol a gazdákat látják el tanácsokkal, hogy hogyan is tartsanak lépést az egyre gyorsabb iramban haladó technológiával.

Szent István Egyetem Budai Campus Fiatal Kertész Klub 2017.04.05.

László Anita

Szarvas Zoltán (Timac Agro) – Tápanyagutánpótlás a kertészetben

Szent István Egyetem Fiatal Gazda Klub 2017.04.04.

László Anita

A Szent István Egyetem gödöllői campusának második előadása 2017.04.04.-én volt megtartva. Első előadó Sebők László volt, aki szőlészet témában adott elő. László Fiatal Gazda pályázat nyertes volt. Előadásában arról beszélt többek közt, hogy a pályázat a való életben mire volt elég, mire tudta elkölteni a pénzt.

Georgikon Fiatal Gazda Klub 2017.03.21.

László Anita

Az idei szemeszter második klubját zártuk. Mostani alkalmunk fénypontja a sertés, mint gazdasági haszonállat volt. A téma javaslat a hallgatóság irányából érkezett, mivel eddig még nem nagyon volt szó állattartásról. Így az igények kielégítésére egy szakmabelit kértünk fel az soron következő előadás megtartásra.

Szent István Egyetem Budai Campus Fiatal Kertész Klub 2017.03.08.

László Anita

Szabó Adrienn (pályázatíró, méhész) - VP – Még nyitva lévő és várható pályázati lehetőségek

Vidékfejlesztési program

Szent István Egyetem Fiatal Gazda Klub 2017.03.07.

László Anita

2017 tavaszi félévének első Fiatal Gazda Klub eseményén ismét 3 előadó témájával lehettünk gazdagabbak a gödöllői Szent István Egyetemen. Az estet Zeke Tamás Fiatal Gazda pályázat nyertes, állattenyésztő, kistermelő nyitotta. Tamás az előadását jól átgondolva és összerakva először életpályájával kezdte témáját.

Georgikon Fiatal Gazda Klub 2017.03.07.

László Anita

Az idei félév első alkalma egy kicsit rendhagyó módon zajlott le. A középpontban Ekman László Úr volt.  Itt Keszthely vonzás körzetében, ha valaki a Z+D nevel hallja tudja, mire kell gondolni. Csak hogy tiszta legyen ez egy zöldség-gyümölcs kis és nagykereskedés, ami közel 400 főt foglalkoztat.

Első nap a Benedek Gyümölcs Farmon

Csikósné Ladány...

Ma végre sikerült eljutnom az engem fogadó gazdához, Benedek Orsihoz. Már hónapokkal ezelőtt felvettem vele a kapcsolatot, de  családi okok miatt elhúzódott a találkozásunk.