március 2013

Corvinus Fiatal Kertész Klub - március 5.

Kálmán Ákos

A Fiatal Kertészklubban 2013. március 5-én Bernáth István vámosmikolai cseresznye termesztővel találkozhattak az érdeklődők a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Georgikon Fiatal Gazda Klub - március 4.

Kálmán Ákos

Március 4.-én került megrendezésre az idei első Gazda Klub Keszthelyen. Az eseményre rendkívül nagy volt az érdeklődés és telt ház fogadta az előadókat.

Georgikon Fiatal Gazda Klub - Cikk

Kálmán Ákos

Karunkon a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés iránt elkötelezett hallgatók szervezésében 2011. október 24.-én a Pethe Ferenc kollégiumban „Georgikon Fiatal Gazda Klub” néven egy új kezdeményezés indult el. A kar képzési profiljában teljes mértékben beilleszkedő szerveződést hallgatói igények generálták. Sokan vagyunk, akik nem csak szakmaként, végzettségként tekintünk tanulmányaikra és a mezőgazdaságra, de ezen túlmenően ennek a hivatásnak a fontos szerepét ismervén egy életstílust, egy gondolkodásmódot, egy világot szeretnénk jobban megismerni. Ennek egyik eszközének tekintjük a helyi szerveződések kibontakozását, melynek nem titkolt célja egy figyelmeztető jel, a jövő gazdaközösségeinek számára. Ma sajnálatos módon nem kapunk megfelelő példát a mezőgazdasági termelők összefogására, a különböző gazdakörök és szövetkezetek nem mindenesetben példaértékűek. Pedig a szakmai kapcsolatok kiépítése, egymás önzetlen segítése és a közös lelkület formálása már az egyetem padjai közt kell, hogy kialakuljon. Nekünk fiataloknak van egy sajátos világszemléletünk és a konstruktív ötleteknek, véleményeknek fórumot kell, hogy teremtsünk.

SZIE Fiatal Gazda Klub - március 6.

Kálmán Ákos

Március 6.-án szerdán, este hat órakor tartottuk az e havi klubalkalmunkat.