Szent István Egyetem Fiatal Gazda Klub 2015.10.26.

Nyomtatóbarát változat

Az október 26-ai esemény az Axiál Kft. segítségével valósulhatott meg. Az előadás fókuszában a Fendt traktorok álltak. Az előadás a Magyarországon beszerezhető Fendt traktorokat ismertette, kiemelve a Vario családot.

Az előadás első felében a kisebb teljesítményű, és szűkebb nyomtávú 200-as Vario családot ismerhettük meg. Ezeket a kisméretű gépeket leginkább a kertészetben, ültetvényeken tudjuk a legnagyobb hatékonysággal használni. Ennek a gépcsoportnak a bemutatása sikerült a leghosszabbra, ugyanis itt magyarázták el a legaprólékosabban a kezelőszerveket, a Fendt traktorok fontosabb tulajdonságait.

Ezt követően a könnyű univerzális traktorokról esett szó. A 300-as család alkalmas lehet a gazdaságok napi rutin feladatainak kiszolgálásra.
Az 500-as traktorcsalád kiváló megoldást nyújthatnak a 120-160 Le teljesítménykategóriában. A 700-as széria gépei lehetnek a legkeresettebb gépek hazánkban. A 140-240 Le teljesítmény kategóriában egyaránt alkalmasak a gépek logisztikai feladatok elvégzésére, illetve nehéz talajmunkára is. A 800-as és 900-as traktorcsaládba tartozó gépek (illetve az 1000-es) a legnagyobb gazdaságokat kielégítő gépek. 400 Le-ig (500-ig) kínálnak megoldást a legnehezebb körülményekre és a legnagyobb erőt megkívánó feladatok elvégzésére. 

Általánosságban elmondható, hogy a gépek rendelhetőek több féle felszereltségi szinttel. A kabinban a vezető ülés jobb oldali kartámaszába integrálva található egy joystick. A Fendt minden gombra ad egy ajánlást, de ezek szabadon programozhatóak, bármilyen funkciót be lehet programozni bármely gombra. Megismerhettük emellett a Vario hajtóművek tulajdonságait is.

Nyomtatóbarát változat