A program

Nyomtatóbarát változat

Jelen weboldal a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA két programjának eseményeiről, híreiről tartalmaz információkat, Egyetemi Fiatal Gazda Klubokról és a Vidék Kalad Hivatásos Programról.

 

Egyetemi Fiatal Gazda Klubok

Az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok program az agrár felsőoktatásban tanuló, később hivatásszerűen is gazdálkodni akaró fiatalokat célozza meg. A Klubok az egyetemi oktatástól, struktúráktól függetlenül, kizárólag hallgatói kezdeményezésre jönnek létre. A Klub események során gyakorló gazdálkodók tartanak előadásokat a valódi, a tankönyvekben nem szereplő gyakorlati mezőgazdasági és üzemszervezési ismeretekről.
2014-ben a keszthelyi Georgikon Karon, a gödöllői Szent István Egyetemen és a budapesti Corvinus Egyetemen működik klub.

 

Vidék Kaland Hivatásos Program

A Vidék Kaland Hivatásos Programot az agrár felsőoktatásban tanuló és valóban mezőgazdásznak is készülő fiatalok számára szervezzük. A pályázaton kiválasztott résztvevők egy éven át több alkalommal, 1-2 napra ugyanahhoz a fiatal gazdához, egy családi gazdaságba és nem egy nagy céghez, mennek gyakorlatra. Így, ellentétben az egyetemi gyakorlatokkal, egy teljes gazdasági évet, - annak minden fontos, szakmai szempontból érdekes eseményével együtt- ismerhetnek meg. A Programot 2012-től a gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben fejlesztjük tovább. A résztvevők ezzel a Programmal részben kiválthatják az egyetemi kötelező hetesi gyakorlatot.

Nyomtatóbarát változat