Együttműködésben a fiatal gazdákért

A Fiatal Gazda Program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA közösében megvalósuló komplex program csomag. Célja, hogy segítse az agrár nemzedékváltást. A program csomag négy programja - Fiatal Gazda Klubok, Egyetemi Fiatal Gazda Klubok, Így neveld az álamidat! Program, Apró léptekkel Program - négy célcsoport különböző azonosított kihívására ad egyfajta választ.

A Fiatal Gazda Klubok a gyakorló fiatal gazdálkodói generáció számára ad a szakmai információk mellett lehetőséget a találkozásra, kommunikációra és így a gazdák közötti együttműködés erősödésére.

Az Egyetemi Fiatal Gazda Klubokat azoknak az agrár felsőoktatásban tanuló hallgatóknak érdekes, akik később a szakmájukban akarnak elhelyezkedni. Az eseményeken keresztül napjaink agrár termeléséről kaphatnak friss információkat. Ez jól ki tudja egészíteni a tanulmányaik alatt megszerzett alapozó jellegű tudást.

Az Így neveld az álmaidat! Program a kezdő, fiatal gazdálkodók vállalkozói alapkészségeit fejleszti. Ez nem a klasszikus vállalkozás-fejlesztési program, mivel elsődlegesen a személyes készségek és az önismeret fejlesztése áll a középpontjában.

Az Apró léptekkel Program azoknak szól, akik szeretnének kisléptékű mezőgazdasági termelésbe fogni, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá. Az első lépések megtételében segít ez a képzési program.

Az egyes programokról további információk a programok tematikus aloldalain olvashatók.  

A négy programot közösen szervezi a két partner, a NAK és az AGRYA. A programok adminisztrációját az AGRYA munkatársai végzik.