fgk
Fiatal Gazda Klubok
Gyakorló fiatal gazdák részvételével zajló kisebb események az agrárium szakmai és a szabályozási aktualitásairól.

Hírek

2018. 12. 27. 06:53

A Fiatal Gazda Klub rendezvény sorozat 2019. január 22-február 7. között folytatódik. Új helyszínnel bővül a rendezvény sorozat. A szekszárdi agrár szakképző intézmény is helyet ad a továbbiakban a rendezvényeknek. Így a hat helyszín már a legtöbb fiatal gazda számára elérhető távolságba hozza az eseményeket.

2018. 12. 17. 11:32

Az AGRYA évtizedes múltra visszatekintő hagyományos program sorozata a Fiatal Gazda Klubok rendezvény sorozat. Az eseményeken a gazdálkodást érintő adminisztrációs feladatokról, a támogatásokról és a termeléshez kapcsolódó újdonságokról hallgathatnak meg előadásokat a jellemzően 40 év alatti résztvevők. Az események több ok miatt is eltérnek a hasonló agrár rendezvényektől.

2018. 12. 04. 16:55

2018.november 6-án útjára indult a NAK és az AGRYA együttműködésében a Fiatal Gazda Klub rendezvénysorozat. Az első héten 5 helyszínen, Tiszadobon, Keszthelyen, Szegváron, Kónyban és Kecskeméten zajlott le ugyanaz a program. Az előadások során részletesen bemutatásra került a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről összeállított javaslat csomagot is. Ez a javaslat csomag a jövőbe mutat, jövőbeni változásokra tesz javaslatot, számos olyan témában, ami közvetlenül is érinti a termelőket.

2018. 12. 03. 20:47

A Fiatal Gazda Klub harmadik hetén a gazdálkodók által elérhető támogatások voltak a középpontban.

A jelenlegi időszakban nagyon fontos kérdés a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatások helyes elszámolása. Ebben kaphattunk segítséget a klubok alkalmával a megyei Kormányhivatalok képviselőitől.

2018. 12. 02. 20:45

A Fiatal Gazda Klub rendezvénysorozat második hete alkalmából az 5 helyszínen ismét fontos témák kerültek a középpontba. Fókuszban a földügyek címmel, nemcsak a jelenlegi földügyi szabályozásról, annak gyakorlati tapasztalatairól beszélgettünk, hanem a tudatos és okszerű tápanyag utánpótlás lehetőségeiről is. Hiszen fontos, hogy ne csak földünk legyen, hanem talajunk is.