Fiatal Gazda Klubok

Az AGRYA évtizedes múltra visszatekintő hagyományos program sorozata a Fiatal Gazda Klubok rendezvény sorozat. Az eseményeken a gazdálkodást érintő adminisztrációs feladatokról, a támogatásokról és a termeléshez kapcsolódó újdonságokról hallgathatnak meg előadásokat a jellemzően 40 év alatti résztvevők. Az események több ok miatt is eltérnek a hasonló agrár rendezvényektől.

A rendezvények felépítése arra épül, hogy az elhangzott előadások elsősorban vitaindítók, amelyek segítenek abban, hogy elinduljon a beszélgetés az adott témáról a résztvevők között. Ettől lesz "klub", a kötetlen, de szakmai tartalom körül kialakuló szabad vélemény és információ cserétől. A rendezvények állandó helyszínei többségükben falvakban, működő gazdasásokhoz kapcsolódó, kimondottan kisebb szakmai rendezvények lebonyolítására létrehozott előadó termekben vannak. Különlegessége az eseményeknek, hogy azokon jellemzően a 40 év alatti gazdálkodók vesznek részt. Mindezek azt a cél szolgálják, hogy a rendezvényen a fiatal gazdák között létrejöjjenek, elmélyüljenek szakmai-emberi kapcsolatok és ezen keresztül is erősödjön a fiatal gazdák közötti együttműködés.

A rendezvényeket hat helyszínen szervezzük meg. Ezek Kóny, Tiszadob, Szegvár, Kecskemét (külterület), Keszthely és Szekszárd. Évente két "klub szezonban" - január-február és november - összesen helyszínenként 3-3 rendezvényre kerül sor azonos témákra építve. Így évente 6 különböző témát dolgoznak fel a Fiatal Gazda Klubok.